apaguem les nuclears

ni centrals ni cementiri!

 • aportacions econòmiques

  0182-0246-21-0201523025
  Entitat:BBVA
  Sucursal: l'Ametlla de Mar
 • documents

 • RSS notícies

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.
 • RSS notícies

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

ZAPATERO, L’ANTINUCLEAR FUL

Posted by apaguemlesnuclears a 23 Desembre 2009

Quan va començar com a president, el senyor Zapatero semblava un bon jan i el seu govern, un govern diferent dels que havíem conegut fins llavors. De seguida es van comprometre formalment a tancar progressivament les centrals nuclears en un termini raonable.

La presència del senyor Sebastián en el seu govern, en el ministeri d’indústria, semblava com una d’aquelles petites taques que apareixen en la fruita que ha rebut algun cop, però el suposat pes en el PSOE de gent que es defineix com a antinuclear semblava que podia evitar que la taqueta cresqués i la fruita es podrís, com sol passar.

Garoña va ser la pedra de toc. La decisió suposadament salomònica de renovar-li la llicència fins el 2013, sense capa garantia que el govern de torna no la hi torne a renovar, va ser una concessió immensa al sector nuclear. Però encara hi havia l’esperança que fos una excepció i que la intenció de tancar-la fos real.

Avui, ha caigut la bena dels ulls a tota aquella gent que encara creia en la bona voluntat ecològica de Zapatero i el seu govern. El Consell de Ministres ha decidit que les centrals nuclears podran seguir funcionant després dels 40 anys per als quals, segons el govern, van estar d projectades.

A més a més de la mentida que suposa dir que les nuclears estan dissenyades per a funcionar 40 anys unes centrals  amb unes piscines que solament tenen capacitat per als residus de 25 –i aquí assenyalem que moltes ja n’estan saturades, entre elles les d eles nostres Terres- prorrogant per art de màgia el període de funcionament, ara el govern “ecologista” del PSOE les vol fer funcionar per omnia saecula saeculorum.

El mateix Consell de Ministres ha autoritzat el ministeri d’indústria, en plenes festes nadalenques, en una magnífica exhibició de transparència i promoció de la participació ciutadana, a publicar en el BOE la convocatòria del “concurs” perquè els ajuntaments demanen la instal·lació del cementeri nuclear a casa seua, amb un mes de termini per al debat ciutadà (limitat en estos ajuntaments, vetat als municipis veïns, i sempre que tinguen voluntat de fer-lo) i la realització del ple municipal corresponent.

Redoblarem els esforços per aconseguir que el govern del PSOE no puga incomplir la seua promesa o pague el seu incompliment i, com a tasca més urgent, batallarem per la ratificació in compliment dels acords dels ajuntaments, consells comarcals i parlament pr a barrar el pas al cementeri nuclear. En esta tasca ens centrarem, amb tothom que hi vulga ficar el coll, sense cap exclusió.

Apaguem les Nuclears!

Terres de l’Ebre, 23 de desembre de 2009

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: