apaguem les nuclears

ni centrals ni cementiri!

 • aportacions econòmiques

  0182-0246-21-0201523025
  Entitat:BBVA
  Sucursal: l'Ametlla de Mar
 • documents

 • RSS notícies

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.
 • RSS notícies

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

La nuclear d’Ascó notifica al CSN el primer succés de l’any 2010

Posted by apaguemlesnuclears a 7 gener 2010

Diari de Tarragona |04/01/2010

El titular de la central nuclear d’Ascó va comunicar dissabte passat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) el primer succés notificable de 2010 a conseqüència d’una pèrdua d’energia elèctrica exterior  que va obligar a posar en marxa un generador

Segons el CSN, una pèrdua momentània de la línia elèctrica exterior va obligar a posar en funcionament un generador diesel. Un cop restablerta l’alimentació electrica exterior icomprovar que tots els sistemes funcionaven correctament es va procedir a aturar el generador.

L’any passat es va tancar amb un total de 80 successos notificats al CSN per part de les centrals nuclears, set més que en el període anterior. Precisament, un total de 34 successos van tenir el seu origen en les centrals nuclears d’Ascó I i Ascó II. A la planta catalana li va seguir, amb 12 successos notificats al CSN la planta d’Almaraz I i II. Per la seva banda, el tercer lloc el va ocupar Vandellós II, on es va originar la comunicació de nou successos notificats.

Crítiques ecologistes

A la vista d’aquests resultats, diverses organitzacions ecologistes van denunciar ahir «la falta de seguretat» de les set centrals nuclears existents a Espanya. Així, el responsable de Clima i energia d’Amics de la Terra, Alejandro González, va reiterar que el parc nuclear «està obsolet i és insegur». «La solució passa pel tancament», va asseverar.

Per la seva banda, el responsable d’energia nuclear d’Ecologistes en Acció, Paco Castejón, va assegurar que «el 2009 va ser el pitjor any de la indústria nuclear espanyola» al registrar-se «un record d’hores de centrals aturades». «En total, els dies que han parat totes les centrals sumen 572, mentre que aquestes instal·lacions van funcionar alhora 77 dies», va assenyalar Castejón, que va afegir que «el normal seria parar 120 dies a l’any, i estem en el triple». En opinió del responsable d’Ecologistes, aquestes aturades demostren que «alguna cosa falla» pel que, en la seva opinió, «el parc no està en bones condicions» i reflecteix que l’energia nuclear «no proporciona garantia de subministrament». Finalment, l’expert de WWF/Adena en Energia i Canvi Climàtic, Heikki Willstedt,  va reclamar més «transparència i la informació» referent als successos que les centrals nuclears espanyoles comuniquen al CSN.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: