apaguem les nuclears

ni centrals ni cementiri!

 • aportacions econòmiques

  0182-0246-21-0201523025
  Entitat:BBVA
  Sucursal: l'Ametlla de Mar
 • documents

 • RSS notícies

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.
 • RSS notícies

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

Les agressions al territori, xerrada a Tarragona i presentació de Jóvens

Posted by apaguemlesnuclears a 14 Març 2010


El passat dimecres 10 de març la Universitat Rovira i Virgili va acollir la presentació de Jóvens a Tarragona. L’acte va comptar amb la intervenció de Matilde Font (portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre) i de Sergi Saladié (portaveu de la Coordinadora anticementiri nuclear de Catalunya). Un cop fetes les exposicions per part dels ponents -durant les quals es van respondre dubtes plantejats pel públic- es va obrir un torn de preguntes i debat amb la participació de bona part de la trentena de persones assistents a la xarrada. La propera cita del col·lectiu és el dimecres 24 de març a les 19:30 a la Sala de Graus del Campus Catalunya de la URV, on es celebrarà un cinefòrum amb els autors del documental “Un país dempeus. Per una nova cultura democràtica”, que relata la història i realitat de diferents moviments socials del territori.

En la seua intervenció, la portaveu de la PDE va exposar les incoherències del Pla de Conca de l’Ebre, que no respecta el cabal mínim ecològic i representa un greu perill ambiental i socio-econòmic per a les Terres de l’Ebre, i va exposar la fosca metodologia que s’estava emprant per tirar-lo endavant. Va convocar, finalment, a una gran manifestació el proper 30 de maig a Barcelona.

El portaveu de la CANC explicà els perills i les incongruències de l’energia nuclear, així com el funcionament de les centrals i el cementiri nuclear, i posà èmfasi en el paper de les grans empreses energètiques (l’anomenat lobby nuclear) en la difusió de la creença en l’energia nuclear com un recurs imprescindible per la societat. Exposà també els mètodes antidemocràtics que s’havien fet servir en la presentació d’Ascó com a candidat per rebre el cementiri i desmuntà, amb un gran domini de les dades i les estadístiques, les fal·làcies i mentides sobre la suposada bonança econòmica que aporta l’energia nuclear a les comarques que l’acullen.

El debat posterior serví per concloure que, malgrat els dos casos exposats pels ponents podien semblar d’àmbit territorial local, el problema de fons és un problema de país i de model territorial. Es parlà també de la necessitat de coordinar les diferents lluites en defensa del territori d’arreu del país i es va convocar a la manifestació del 30 de maig a Barcelona.

Des de Jóvens de les Terres de l’Ebre es valora molt positivament la presentació del col·lectiu de Tarragona i s’anima a la resta d’ebrenques i ebrencs residents al Camp a participar de les assemblees setmanals i dels actes.

Jóvens de les Terres de l’Ebre
Tarragona, 12 de març del 2010
http://www.jovensebre.org
jovenstarragona@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: